Facebook_Logo19.gif

Szolgáltatásaink

 

Amire büszkék vagyunk:

 

1988 Prágai Andrásné az országban elsők között megszerezte az optometrista címet

1993 Üzletünk először nyerte el a Varilux specialista címet

1994 Varilux specialista cím megtartása, melyet azóta minden évben elnyertünk

2002 Gyovai Zsuzsanna megszerezte optometrista diplomáját

2004 Vezetői ism. Eladás technikai tréning Essilor Business School (Prágai András)

2004 Gazdálkodás-Pénzügyek tréning Essilor Business School (Prágai András)

2004 Vezetői ism. Eladás vezetés Essilor Business School (Prágai András)

2005 Eladástechnika II. tréning Essilor Business School (Prágai András)

2005 Vezetői ism.  Kommunikáció Essilor Business School (Prágai András)

2005 Gazdálkodás-Pénzügyek II.  tréning Essilor Business School (Prágai András)

2006 Műhelyünk egy aranykoszorús mesteri címmel gyarapszik Prágai Andrásné révén

2007 Eladástechnika III. tréning Essilor Business School (Prágai András)

2008 Prágai András birtokosa lesz a diplomás optometrista címnek, melyet már Egyetemi diplomaként regisztráltak

2009 A látszerészet átalakul, új arculattal és megnövekedett ügyféltérrel

2010 Varilux Specialista ELIT Club tagság

2012 Essilor Master of Vision, a Látás mestere cím megszerzése

2012 Cooper Vision kontaktlencse trénig (Gyovai Zsuzsanna és Prágai András)

2013 Prágai András sikeres látszerész mester vizsgát tesz

2014 Essilor Mester Optika címet szerzett az üzlet

2015 Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Kar kötelező optometrista szakmacsoportos továbbképzése


1. LÁTÁSVIZSGÁLAT

Üzletünkben három optometrista látszerész dolgozik azon, hogy vendégeink látásélményét maximális szintre emeljék. Szalonunkban minden nap tíz óra és délután öt óra között várjuk látásvizsgálatra érkező ügyfeleinket, kérjük előzetes telefonos időpont egyeztetésüket a +36 62 321-587-es vezetékes, vagy a +36 30 622 7861-es mobiltelefonszámon.

 

  • Prágai András, optometrista látszerész mester
  • Gyovai-Döme Zsuzsanna, diplomás optometrista
  • Prágai Andrásné, optometrista látszerész, aranykoszorús mester

3dHD nagy.jpg

 

 

2. SZEMÉSZETI SZAKORVOSI VIZSGÁLAT 

Előzetes bejelentkezés alapján lehetőség nyílik szemész szakorvosi vizsgálatok elvégzésére is a +36 62 321-587-es vezetékes, vagy a +36 30 622 7861-es mobiltelefonszámon várjuk jelentkezésüket. Ez az orvosi vizsgálat annyiban nyújt többet a látásvizsgálatnál, hogy lehetőség nyújt szemnyomásmérésre, szemfenék vizsgálatra és egyéb szembetegségek meghatározására is.

 

Dr. Lisovszki Márta

Szemész szakorvos (gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt)

rendelése előzetes bejelentkezés alapján

 

Dr. Vass Attila

Szemész szakorvos, klinikus, (gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt)

rendelése előzetes bejelentkezés alapján:

szerdán 15:30-17:30

 

Dr. Szebeni Marietta

Szemész szakorvos, rendelése előzetes bejelentkezés alapján:

szerdán 14:00-15:30

 

Dr. Kocsis Péter Balázs
Szemész szakorvos, klinikus, (gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt)

hétfőn 16:00-17:30

csütörtökön 16:00-17:30


3. RECEPTBEVÁLLTÁS:

Üzletünk már több mint tizennyolc éve hivatalos partnere az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnak. Így lehetősége nyílik a szemészeti recepttel érkező vásárlóinknak a TB támogatás igénylésére. Itt hívnám fel kedves érdeklődőink figyelmét arra, hogy 2009. őszétől a Társadalom Biztosító által vényre kiadható támogatás csak a +/- 6.0 dioptria feletti korrekció esetén él. Vagyis, az OEP nem járul hozzá a szemüveglencsék vásárlásához, kortól és támogatottságtól függetlenül csakis 6.0 D érték felett. Nem érdemes sorban állnia és hosszú hónapokra előjegyeztetni magát a szakrendelőkben és klinikákon, nálunk látásvizsgálatra és szemészeti szakvizsgálatra is lehetősége nyílik.

 

4. KONTAKTLENCSE ILLESZTÉS

Kiváló optometristáink, akik kontaktológus képesítéssel is rendelkeznek, várják önöket, ha kontaktlencsét szeretnének.

Ha csak kipróbálni, ellenőriztetni, újonnan illesztetni szeretne kontaktlencsét várjuk hívását, jelentkezzen be a Prágai Látszerészetben, a +36 62 321-587-es vezetékes, vagy a +36 30 622 7861-es mobiltelefonszámon. A világ élvonalában megtalálható kontaktlencsegyártó cégekkel állunk kapcsolatban, ezek közül kiemelném a  Ciba Vision, a Cooper Vision és a Johnson&Johnson cégcsoprotot. Bármilyen lencsére is legyen szüksége, nálunk megtalálja és webshopunkon keresztül meg is rendelheti ezeket, legyen ez akár napi, havi vagy éves kihordású kontaktlencse, hosszabb ideig, akár havi kiterjesztett viseletre alkalmas szilikonhidrogél lencse, kozmetikai, esztétikai vagy színes kontaktlencse.

 

 

5. SZÍNTÉVESZTÉS SZŰRÉS

Az ESSILOR VTE 070-es vízusjel vetítő segítségével, lehetősége nyílik színlátásának ellenőriztetésére, a színtévesztés szűrésére. Ez a szolgáltatásunk díjmentes részét képzi vizsgálataink sokaságának.

 

 

6. ALKALMAZKODÁSMENTES DIOPTRIA MEGHATÁROZÁS (TÁGÍTÁS NÉLKÜL, GYEREKEKNEK IS)

A legújabb technikai vívmányok egyike a Plusoptix Binoculáris Refractometer, amely 2009-től már a Bartók Béla téri szemészeti szűrő állomáson is megtalálható. Ez a műszer pupillatágítás nélkül is tökéletes és megbízható eredményt ad szemének törőerejéről. Nem igényli a cseppek használatát, fájdalom mentes, játékszerű kialakítással rendelkező készülék, amely kisgyermekeknél sőt, csecsemőknél is tökéletesen alkalmazható, így gyermeke könnyek nélkül, pozitív élményekkel távozhat a vizsgálat végén.

7. SZEMNYOMÁS ELLENŐRZÉS

Üzletünkben lehetősége nyílik szemnyomásának ellenőriztetésére, térítési díj ellenében, árakról a vizsgálatok menüpont alatt tájékozódhat.

 

8. UV TESZT

Ha kétségei vannak szemüvege, vagy napszemüvege UV szűréséről, optikánkban megbizonyosodhat annak hitelességéről. Díjmenetes szolgáltatásként ingyenes UV szűrő képesség mérést végzünk.

 

10. SZEMNYOMÁS MÉRÉS ÉS LÁTÓTÉR VIZSGÁLAT

Fájdalommentesen, a legmodernebb eszközökkel várjuk pácienseinket glaucoma szűrésünkön. Keeler Intelipuff non-contact tonométer és Optopol PTS 910-es periméter használatával végezzük el szűrővizsgálatainkat. A részletekért és időpont egyeztetés miatt érdeklődjön személyesen, vagy telefonos elérhetőségeink valamelyikén. A vizsgálat várható időtartama körülbelül 40 perc.

9. SZEMÜVEG KÉSZÍTÉS

 

 

-SZEMÜVEGEK KÉSZÍTÉSE KÖZELRE ÉS TÁVOLRA (egyfókuszú szemüvegek)


A távoli és közeli szemüveget viselő aktív munkavégző emberek közül, sokan dolgoznak műfény megvilágításban, számítógépek előtt. Az alkalmazkodó képességét már részben elveszített szem így fokozott terhelésének van kitéve. Megfelelő védelemmel és dioptriával a szem komfort érzete és ezzel a munkabírása is növelhető. A szemüveglencséink 100%-os UV védelemmel rendelhetőek, színezésekkel, tükröződés mentesítéssel ellátva a kényelmes látás megvalósítói. Vékonyítással a lencse vastagsága, akár az eredeti méret felére is csökkenthető az esztétikum így javítható.

 

Bármely lencse típust viselje is, műanyag és fém keretek igényes és széles választékával várjuk.

 

-BIFOKÁLIS ÉS MULTIFOKÁLIS LENCSÉK (többfókuszú szemüvegek)

 

Negyven év felett a szemnek már szüksége van segítségre. A szemlencse kevésbé rugalmas,

így a közeli tárgyak élesen látásához kiegészítő dioptriára van szükség. A munkatávolság egy másik problémás élethelyzet, ahol az olvasónál egy kisebb dioptria kell a szemnek az éles látáshoz. Az olvasó és munkaszemüvegek keresgélése idő és energiaveszteség, mire előkerül a megfelelő szemüveg, a látnivaló már eltűnik. Az orrhegyre csúsztatott közeli szemüvegek kora már lejárt, a bifokális szemüveg sem tartozik a minden igényt kielégítő megoldások közé. A tökéletes látás és kényelem megtestesítője a multifokális, más néven progresszív lencse. Távoli, munka és olvasószemüveg egyben, úgyhogy ez kívülről nem látható, a lencse felületén nincs bemetszés és a szemüveg minden távolságra éles képet ad. Lencséit fényre sötétedő és világosodóban is kérheti, így a természetes fényben a lencse besötétedik, belső térben a lencse néhány perc alatt újra világos lesz. Így egy napszemüveggel is gazdagabb lesz, aminek a színe mindig olyan, amilyet a pillanatnyi fényviszony megkíván.

 

Multifokális szemüveglencséit, már nemcsak mély formájú keretekbe, hanem a most divatos keskeny keretekbe is becsiszoljuk! Márkában és minőségben is rengeteg keret közül választhat.

 

 

-MUNKA, MONITOR ÉS VÉDŐSZEMÜVEGEK

 

Szemünk akkor van nyugalmi állapotban, ha távolra nézünk. Ha közelre vagy munka távolságra tekintünk szemünknek alkalmazkodni, plusz dioptriákat kell generálni a szemlencse segítségével. Ez a folyamat nagy energia igényű és ezáltal a szemet nagyon leterheli. Napjainkban alig van olyan munkahely, ahol a számítógép ne lenne jelen. Az egész napos műfény megvilágításnál, képernyő előtti munkavégzésnél töltött idő, hamarabb előhozza a lappangó szempanaszokat vagy a korrigálatlan fénytörési hibákat. Ha a közeli korrekció nem megfelelő, akkor a szem gyorsan elfárad, bepirosodik, fellép a fáradtság és a rossz közérzet. Vannak minőségi, többrétegű felületkezeléssel ellátott lencsék, melyek a legjobb segítséget adják a szemnek, hogy ne

keletkezzen szemkáprázás, tükröződés, szellemkép vagy akár látási stressz. A lencse színének megfelelő választásával sokat tehetünk szemünk épségéért. Ha az ön monitorja sötétben, kontrasztfényben, reflexfényben, vagy csúcsfényben üzemel, a mi szakembereink az ön számára leginkább alkalmas lencsét ajánlják majd. A lencse felszínére felgőzölt rétegeknek esztétikai jelentősége is van, a lélektükre ezáltal tisztán látható, csillogásmentes lesz.

A legmodernebb damilos és fúrt keretekbe is helyezünk lencséket, akár magas dioptria esetén is.


-GYERMEK SZEMÜVEG CENTRUM

 

Minden szülő legnagyobb kincse gyermeke egészsége. Az időben felismert fénytörési hibák sok esetben jól kezelhetőek. Ha az ön gyermeke olyan szemüveget visel, amilyet nem szívesen hord, vagy nélkülözi a megfelelő komfortot, akkor a gyermek számára a szemüveg inkább trauma, mintsem segíség az éles látásához. A gyermekek az iskolában a neon fénnyel nap mint nap találkoznak, ezért fontos egy megfelelő antireflex réteggel ellátott lencse viselése. A számítógép már gyermekkorban is napi használati tárgy, ezért egy jól megválasztott keret és lencse nagy jelentőségű a további dioptria változásokra. Kedves, megértő kiszolgálással, harminc éves tapasztalattal és minden igényt kielégítő gyermek keret választékkal várjuk önt és családját.

 

-POLARIZÁLT ÉS FÉNYRESÖTÉTEDŐ LENCSÉK

 

Biztosan feltűnt már önnek is az az optikai jelenség, amikor a napfény megcsillan valamilyen vízszintes sima felületen (víz, hó, jég, nedves útfelület, szélvédő...). Ekkor a fénysugarak visszaverődnek, így poláros fényt hoznak létre, ami szemkáprázást okoz. Ez a jelenség jelentős mértékben megváltoztatja a formák, színek, kontrasztok érzékelését. Erre a problémára a megfelelő megoldás a Polarizált lencse! Nagyon fontos, hogy a hagyományos napszemüveglencsék nem tudják megakadályozni a visszaverődés vakító ragyogását. A polarizált lencséket úgy tervezték, hogy egy speciális polár szűrő segítségével szabályozzák a ragyogást, a hasznos fény és a vízszintesen visszaverődő sugarak szétválasztása által. Ezek a polarizált lencsék csökkentik a káprázást, erősítik a színeket, fokozzák a kontrasztot, nagyobb látáskomfortot nyújtanak és 100% UVA és UVB védelmet biztosítanak! A lencsék minden felhasználónak megoldást nyújtanak, dioptriás változatban is rendelhetőek! Legyen a megrendelő akár rövidlátó, távollátó, fényérzékeny, vagy olyan személy aki csupán egy dioptria nélküli jó napvédőre vágyik!

Hihetetlenül előnyös autóvezetésnél, a speciális lencsék lehetővé teszik a biztonságos vezetést. Kiküszöbölik az útfelületről, műszerfalról vagy más személygépkocsiról történő fényvisszaverődést okozta káprázást, teltebb, élénkebb színeket láthatunk, enyhül a szemfáradás. Jól használható sportoláshoz, minden szabad területen végzett testmozgáshoz. Különösen a vízi és a téli sportok űzése során a szem fokozott igénybe vételének van kitéve, a visszaverődő napsugarak miatt.

Nagyobb komfortérzet kialakítása miatt, a tökéletes látás élménye minden körülmény között, nyáron és télen egyaránt élvezhető ezzel a színes lencsével, a színek élénkebbé válnak. Ha megtapasztalja a polarizált lencsék által nyújtott előnyöket, szeme többé nem elégszik meg a kisebb komforttal. Összefoglalva megszűnik a vakító fény, javul a fénylátás sötétebbek a kontrasztok, kiválóan élvezhetőek a színek, sötétebbek teltebbek, jelentősen csökken a szemfáradtság.

Azonban ha ön a legtökéletesebb megoldást szeretné a szemei védelmére, ötvözve a fentebb említett polár szűrőt, a fényre sötétedő és világosodó szemüveglencsék tulajdonságaival. Így lencséje alaphelyzetben hófehér (átlátszó), viszont amennyiben kimegy a természetes fényre és a lencséje találkozik a káros UV sugarakkal az besötétedik. A sötétedés mértéke függ az ibolyán túli sugárzás mennyiségétől, így az folyamatosan változtatja a színét. A lencse mindig a fényviszonyoknak megfelelő színezetű, akár tűz a nap, akár vakít a hó. Ha megtapasztalja eme a speciális lencsék által nyújtott előnyöket, szeme többé nem elégszik meg a kisebb látás élménnyel és így hosszú évekig biztonságban, tökéletes látás komforttal ellátva lesz.

 

 

Szegeden a legnagyobb gyermekkeret választékkal, gyereksarokkal, és gyermekszemésszel csak nálunk találkozhat, térjen be bababarát üzletünkben szívesen látjuk.

 

-SZABADIDŐ, SPORT ÉS VÉDŐSZEMÜVEGEK, NAPSZEMÜVEGEK

 

Minden embernek tudnia kell, hogy a nem megfelelő UV szűrésű napszemüveg, inkább árt a szemnek, mint használ. Sötétben a pupilla kitágul, ezért a káros napfény fokozottabban jut a szembe, ha nincs 100%-os ultra viola védelme az ön szemüvegének. Jobb, ha kétes minőségű napszemüvegét inkább nem használja, ezáltal megóvja magát a kialakuló szembetegségektől. A nálunk vásárolt szemüvegek a teljes biztonságot jelenthetik önnek, akár szolidabb, akár drágább napvédőt is válasszon. Dioptriás napszemüvegek készítését is vállaljuk, akár polarizált lencsékkel is. Ha ön aktív életet él, szervezete igényli a mozgást akkor térjen be hozzánk! Bármilyen sportot is kedvel, nálunk megtalálja az ön számára megfelelő márkájú és minőségű sportszemüveget, amelyeket ha szükséges "láthatatlan"dioptriás előtéttel is el tudunk látni.

 

Minőségi olasz, német és francia napszemüvegek, az évszaknak megfelelően, állandóan megtalálhatóak üzletünkben. A legújabb kollekció már megérkezett!